17 oktober 2020
14:00

Karlslunds IF FK

Referat: Sollentuna FK - Karlslunds IF FK

Dagens match borta mot Sollentuna FK slutar i en uddamålsförlust med 2-1 efter att Tidjani Diawara först reducerat i den andra halvleken, men där Sollentuna alltså kunde dra det längsta strået och sätta slutresultatet 2-1.

Karlslund ställer upp med följande lag:
Jakob Kindberg
Gabriel Kopkin - Edvin Tellgren - Christopher Alp
Martin Springfeldt - Ibrahim Habib - Pontus Hatula - Rickson Mansiamina - Sermed Habib
Christer Lipovac - Tidjani Diawara

Avbytare:
Rasmus Forsell, Lukas Julher, Helmer Andersson, Dennis Koss, Elias Jangdin, Nadir Ayéva, Filip Höijer

Om vi bara skulle ha räknat de första tio minuterna av denna match så skulle endast en 2-1-seger för Sollentuna vara rejält orättvist, detta då det är Sollentuna för hela slanten under inledningen och där de radas upp kvalificerade målchanser, men där Jakob Kindberg i mål håller matchen vid liv.

Matchen jämnas ut någorlunda därefter, men när Sollentuna gör 1-0 i den 27:e minuten så är det ändå ett rättvist mål. Karlslund har några bra lägen att kvittera, men 1-0 står sig till halvtidsvilan.

Redan efter tre minuter av den andra halvleken kommer kvitteringen då Sermed Habib skickar in bollen från vänsterkanten, och där Tidjani Diawara vrider och vänder i straffområdet och avslutar i mål. Målet är Diawaras sjätte för säsongen.

Sollentuna ska sju minuter senare återta ledningen, denna gång lite turligt då ett skott i ribban studsar på Kindberg i mål och hamnar vid mållinjen där en svartklädd kan trycka in bollen i mål, vilket alltså också skulle bli segermålet.

Båda lagen kommer till några bra lägen under den sista halvtimmen av matchen, men en ny uddamålsförlust för Karlslund är alltså ett faktum. Båda matcherna mot Sollentuna slutar i år med 1-2-förluster, och utöver dessa två har laget ytterligare sju matcher som slutar i just uddamålsförluster.

In under matchen kommer Elias Jangdin, Nadir Ayéva och Filip Höijer. 18-årige Höijer får därmed göra sin debut i seriesammanhang för A-laget.

SportExpressen Play: Highlights från matchen

Nästa match är det dags för ett spännande lokalderby då vi möter Örebro Syrianska IF på Örnsro IP. Matchstart lördag 24 oktober kl 13.00. Våra grannar på väster spelade idag 1-1 borta mot Täby FK vilket innebär att båda örebrolagen står på 25 poäng, men där Karlslund har bättre målskillnad och ligger därmed fortfarande över kvalstrecket och Örebro Syrianska ligger under detsamma. En spännande match har vi alltså tillmötes nästa helg.